חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק עמ"י 14175-08-11

: | גרסת הדפסה
עמ"י
בית המשפט המחוזי באר שבע
14175-08-11
8.8.2011
בפני :
רחל ברקאי

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד מוריס בן סימון
:
צאלח אלנבארי
עו"ד אסתר בר ציון
החלטה

מונח בפני ערר המדינה על החלטת בית משפט השלום בבאר-שבע במסגרת מ"י 12244-08-11, מיום 7.8.11, על פיה שוחרר המשיב ממעצרו בתנאים מגבילים והם מעצר בית מלא בבית בנו בשבט אלנבארי, בפזורה, למשך 8 ימים, וכנגד הפקדת סך של 2,500 ש"ח.

המשיב נעצר יום אתמול, לאחר שבחיפוש שנעשה בחצריו ובסמוך לחצריו, נמצא סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של כ-13 ק"ג. במסגרת אותו חיפוש נעצר גם בנו אשר מעצרו הוארך ולגביו לא הוגש כל ערר.

בית משפט קמא אשר נדרש להארכת מעצרם של האב ובנו מצא לנכון לעשות אבחנה בין השניים וקבע כי קיימת תשתית ראייתית הקושרת את הבן לביצוע העבירות המיוחסות לו ואילו לגבי האב, הוא המשיב בפני, קבע כי אין בנמצא חומר ראייתי הקושר אותו לביצוע העבירה של החזקת הסם. לפיכך, הורה על שחרורו של האב, כמפורט לעיל.

בית משפט קמא נימק את החלטתו בדבר הארכת מעצרו של הבן לנוכח המידע המודיעיני המתייחס אליו, שהיווה את הבסיס לחיפוש שנעשה בחצרות השניים ולנוכח העובדה הלכאורית כי הסם נמצא בסמוך לביתו של הבן.

בהתאם קבע, כי בהעדר חומר מודיעיני לגבי האב ולנוכח העובדה כי הסמים נמצאו מחוץ לחצריו של האב, אין דבר הקושר את האב לאירועים הנדונים.

לאחר שעיינתי בחומר החקירה ושמעתי את  טענות הצדדים אני סבורה כי דין הערר להתקבל.

אומנם החומר המודיעיני שהיווה בסיס לפעולת החיפוש בביתם ובחצרם של השניים התייחס לבן ולא אל האב. אולם, בפועל , נמצא כי כמות הסם הנכבדה שנתפסה היתה מפוזרת בחמישה מוקדים שונים בסמוך לחצריו של האב כאשר כמו מסוימת נתפסה בחדר שירותים בסמוך לביתו של האב בסמוך לשער כניסה האחורי של המתחם. כמות נוספת נתפסה אף בצמוד לגדר המקיפה את מתחם הבית של האב. משנתפס לכאורה סם בחצריו של האב קמה חזקת האחזקה הקונסטרוקטיבית, אשר יש בה די כדי לבסס בשלב זה של הדברים הארכת מעצר לצורכי חקירה.

כאמור, השניים נעצרו אתמול בשעות הבוקר המוקדמות, טרם בוצעו פעולות חקירה מהותיות בתיק הנדון ויש לאפשר למשטרה להשלים פעולות חקירה אלו מבלי שזו תשובש.

שחרורו של המשיב בשלב זה של החקירה עלול לשבש את מהלך החקירה ועל כן אני רואה לנכון להאריך את מעצרו של המשיב בהתאם לקביעת בית משפט קמא בדבר הארכת מעצרו של הבן, דהיינו עד ליום 10.8.11 שעה 13:00.

אם תסתיים החקירה קודם לכן, רשאי קצין משטרה מוסמך להורות על שחרורו של המשיב בתנאים מתאימים.

<#4#>

ניתנה והודעה היום ח' אב תשע"א, 08/08/2011 במעמד הנוכחים.

רחל ברקאי, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>